Een aanrijding kan soms leiden tot heftige emotionele reacties. Niet alleen bij rechtstreeks betrokkenen, maar soms ook bij omstanders. Als u weet hoe u moet handelen bij schade kunt u veel problemen voorkomen.

 

Stap 1:

Blijf kalm. Maak eventueel foto’s op de plaats van het ongeval. Zorg ervoor dat de situatie goed in beeld word gebracht. De politie hoeft niet ingeschakeld te worden als beide partijen het met elkaar eens zijn. Zorg wel dat het schadeformulier volledig wordt ingevuld.

Stap 2:

Als er getuigen zijn, noteer dan hun naam, adres en telefoonnummer. Getuigen kunnen een belangrijke rol spelen in het beantwoorden van de schuldvraag.

Stap 3:

Als u niet verder kunt rijden met uw voertuig zal een sleepdienst ingeschakeld moeten worden. Op uw groene kaart staat altijd een telefoonnummer van de alarmcentrale van uw verzekering.

Stap 4:

Bent u casco-verzekerd? Meld dan de schade bij uw eigen verzekeraar. Bent u niet casco verzekerd, maar is er een schuldige tegenpartij? Meld de schade dan bij de verzekeraar van de tegenpartij of laat uw tussenpersoon dit verzorgen. In overige gevallen hoeft u geen melding aan de verzekeringsmaatschappij te doen; u dient zelf de kosten van het schadeherstel te betalen.

Bel lakRepair via (0528) 22 11 70